Zabpelyhes cukkinilepénykék Kata konyhájából
2018. július 06. írta: orkat

Zabpelyhes cukkinilepénykék Kata konyhájából

...sok-sok maggal és sajttal. Sütőben sütve, olaj nélkül. Ízletes csemege az egészségesebb fajtából. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, pénztárcabarát fogás. 

2_49.jpg

 

Hozzávalók:

50 dkg cukkini (lereszelve és levétől kinyomkodva)

3 tojás

1-1 evőkanál lenmag és napraforgómag

6 evőkanál zabpehely

fokhagyma

5-5 dkg reszelt füstölt és sima sajt vegyesen

A tetejére:

2 evőkanál szeletelt mandula (pirítva)

A cukkinit megpucoljuk, magházától és magjaitól megszabadítjuk. Lereszeljük egy mélyebb tálba, majd megsózzuk. Keverjük meg, hagyjuk pihenni kb. 20 percig, míg levet ereszt. Majd nyomkodjuk ki a levét, és tegyük a tálba a többi hozzávalót is, majd jól keverjük össze. Nagyon lágy, szinte folyós masszát kapunk.

Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A szeletelt mandulát kevés sóval, sima (teflonos) lábosban pirítsuk aranybarnára. Egy nagyobb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd evőkanál segítségével kanalazzunk egymás mellé halmokat a cukkinis masszából, tetejüket szórjuk meg mandulával. Toljuk az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre a lepénykéket. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal egyszerűen nagyszerű!

1_67.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6614097719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.