Kakaós-almás kevert süti húsvéti díszben
2017. április 14. írta: orkat

Kakaós-almás kevert süti húsvéti díszben

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, szaftos almás-kakaós sütemény, nyuszi "bundában". Húsvét alkalmával mutatós vendégváró. Mi, tojásfestő bulira készültünk vele.

2_36.jpg

Hozzávalók (kb.20x25 cm-es tepsihez):

25 dkg alma (reszelve)

25 dkg liszt (én 20 dkg teljes kiőrlésűt és 5 dkg finom lisztet használtam)

20 dkg cukor (a nagyon édesszájúak készíthetik 25 dekával is)

1 teáskanál fahéj

2 tojás

1 dl olaj

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 púpos evőkanál kakaópor

1 teáskanál ecet

A tetejére:

színezett cukormáz

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés). Az almát megpucoljuk és lereszeljük. A cukrot a tojásokkal egy mélyebb tálban fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, olajat, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, kakaóport, és jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb.20*25) öntjük, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül 35 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem, további 5 percig süssük alacsonyabb (160) hőfokon.

1_52.jpg

Tanács:

Az ecet nem szükséges, ha sima, finom liszttel készítjük teljes kiőrlésű helyett.

 

Tovább húsvéti recepteket ITT találsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4812426243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.