Narancsos-fahéjas répasüti...
2017. április 12. írta: orkat

Narancsos-fahéjas répasüti...

...amit Húsvétkor szinte kötelező megsütni. Édes, szaftos, pihe-puha narancsos-fahéjas finomság, sok-sok répával. 

1_51.jpg

 

Hozzávalók (kb. 20x25 cm-es tepsihez):

30 dkg sárgarépa (pucolás után!)

3 db tojás

15 dkg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

18 dkg vaj (puha)

20 dkg finomliszt

fél csomag sütőpor

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

4 evőkanál 100%-os narancslé vagy 1 db narancs kifacsart leve és reszelt héja  

1 teáskanál fahéj

A mázhoz:

1 tojás fehérje

2 evőkanál vaj

10 dkg porcukor

1 teáskanál narancslé

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A répát pucoljuk meg, reszeljük le a reszelő legkisebb lyukán. A vajat, tojást és a cukrokat keverjük habosra. Keverjük hozzá a narancslevet. A száraz hozzávalókat, liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só és fahéj, tegyük a tojásos-vajas-cukros keverékhez. Végül adjuk hozzá a 30 dekányi reszelt répát, és keverjük addig, míg egynemű masszát nem kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30-35 perc alatt süssük készre. Amíg hűl, - célszerű valahogy rácsra kiügyeskedni -, készítsük el a mázat. A tojásfehérjét verjük fel habbá, majd adagoljuk hozzá a porcukrot, olvasztott vajat és narancslevet. A teljesen kihűlt süteményt borítsuk be vele. Várjunk, amíg megszilárdul (sosem lesz teljesen kemény), majd tetszés szerint szeleteljük fel. Díszíthetjük valamilyen narancssárgával vagy éppen zölddel, de cicoma nélkül is nagyon finom!

3_21.jpg

 

 

Az eredeti receptet ITT találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3812420267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.