Hagymás máj
2017. április 10. írta: orkat

Hagymás máj

1_50.jpg

 

Hozzávalók (6-8 főre):

1 kg csirkemáj

3 nagy fej vöröshagyma

3-5 dkg zsír (lehet olaj is)

1 dl víz

bors

Készítsünk elő egy széles lábost. Pucoljuk meg a vöröshagymát, szeleteljük fel. Olvasszuk meg a zsírt a lábosban, majd dobjuk rá a hagymaszeleteket és közepes hőmérsékleten kezdjük pirítani. Amíg a hagyma készül, tisztítsuk meg a csirkemájat a nemkívánatos részektől. A hagymát időnként kevergessük meg, nehogy leégjen. Amikor már üveges, szórjuk meg fekete borssal és keverjük el. Ezután tegyük rá a májat keverjük össze, és pár percig magasabb hőmérsékleten pirítsuk meg. Amikor minden oldaláról kicsit megpirult (kifehéredett), öntsünk rá 1 dl vizet, és fedő alatt alacsony hőmérsékleten főzzük 10-15 percig. Ha ezzel megvagyunk, vegyük le a fedőt, és magasabb hőmérsékleten főzzük el a fölösleges vizet. Időközben sózzuk, és kóstoljuk egészen addig, míg a kívánt ízt, illetve sűrűséget el nem érjük. Fogyaszthatjuk rizzsel vagy éppen krumplival is.

2_35.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3812409879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.