Almás-diós-vaníliás kevert süti
2017. március 16. írta: orkat

Almás-diós-vaníliás kevert süti

3_19.jpg

 

Hozzávalók:

25 dkg reszelt alma 

20 dkg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

25 dkg teljes kiőrlésű liszt

2 marék durvára vágott dió

2 tojás (nagy)

1 dl olaj

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 evőkanál citromlé (lehetőleg frissen facsart)

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés). Az almát megpucoljuk és lereszeljük. A cukrokat a tojásokkal egy mélyebb tálban fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, olajat, lisztet, szódabikarbónát, citromlevet, diót és jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb.20*25) öntjük, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül 35 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem, további 5 percig süssük alacsonyabb (160) hőfokon.

Tanács:

A tűpróba: Tűt vagy fogpiszkálót szúrunk a sütemény közepébe, és ha még ragacsos-folyékony, mikor kihúzzuk a tésztából, nem sült meg rendesen.

Tetejét ízlés szerint díszíthetjük: cukormázzal, csokival, vagy éppen üresen is hagyhatjuk. 

2_32.jpg

 

Más kevert süti receptet ITT találsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3112342463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.