Áfonyás-mézes korongok...
2017. január 21. írta: orkat

Áfonyás-mézes korongok...

...zabpehelyből és teljes kiőrlésű lisztből. Amivel az édes bűnbeesés nem is olyan nagy bűn...

afonyas_mezes_1.jpg

Hozzávalók (kb. 30 db közepes koronghoz):

20 dkg  teljes kiőrlésű liszt

25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) - ízlés szerint

40 dkg zabpehely (apróbb szemű)

20 dkg aszalt vörös áfonya

1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor

2 tojás

30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy mélyebb tálban, jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat. Majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy sütőport és az áfonyát. Púpos teáskanálnyi adagokból formáljunk kb 1 cm magas korongokat, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket kicsit távolabb egymástól. Kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára. (Érdemes azért ránézni időközben, hátha hamarabb elkészülnek!) Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón még puha, majd tegyük ki rácsra a korongokat, míg teljesen ki nem hűlnek. Jól záró dobozba téve pár óra alatt eléri végső állagát, és isteni lesz!

afonyas_mezes_2.jpg

 

Tanács:

Laktózmentes vajból a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak a finomságból!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3612142977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.