Almás-kakaós-fahéjas kevert süti
2016. december 30. írta: orkat

Almás-kakaós-fahéjas kevert süti

Kislányom óvodai karácsonyi bulijára közösen készítettük ezt a süteményt. Kellemesen almás-kakaós, fantasztikusan puha, szaftos édesség sült ki belőle. Elkészíteni sem ördöngösség, csak keverni kell és sütni. Jól záródó dobozban, napokig eláll, megőrzi eredeti állagát. Egy pohár tejjel vagy tejeskávéval csodás uzsonna!

blog_1_12.jpg

Hozzávalók:

25 dkg reszelt alma

25 dkg kristálycukor

25 dkg liszt

2 tojás (nagy)

1 dl olaj

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

1 teáskanál fahéj

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés). Az almát megpucoljuk és lereszeljük. A cukrot a tojásokkal egy mélyebb tálban fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, olajat, lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, fahéjat és jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb.20*25) öntjük, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül 35 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem, további 5 percig süssük alacsonyabb (160) hőfokon.

 

Tanács:

A tűpróba: Tűt vagy fogpiszkálót szúrunk a sütemény közepébe, és ha még ragacsos-folyékony, mikor kihúzzuk a tésztából, nem sült meg rendesen.

blog_2_10.jpg

 

Köszönöm Férjem Édesanyjának a receptet!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr312083443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johan Coopy 2016.12.30. 14:40:26

Köszönöm az ötletet, ki is fogom próbálni. Nyilván az alma miatt lett olyan szaftos. Gyerekkoromban sokszor ettem hasonlót, de már nem emlékszem, mi volt a neve a sütinek.
Üdv: Coopy boltertekelo.blog.hu/

orkat · https://www.facebook.com/katakonyhaja.orkat/ 2016.12.31. 13:54:18

@Johan Coopy: Örülök, hogy tetszik a recept! Alapvetően mi sem rajongunk a piskótás dolgokért, ez a süti azonban pontosan a szaftossága miatt megmaradt a kedvencek között. :)
Remélem, hasonlított a gyermekkori süteményre!
Üdv,
Orkat