Brokkoli krémleves - fokhagymás krutonnal
2015. október 26. írta: orkat

Brokkoli krémleves - fokhagymás krutonnal

2_25.jpg

Hozzávalók:

2 db közepes krumpli

kb. 40-50 dkg brokkoli (lehet fagyasztott is)

1 kiskanál ételízesítő/ vagy 1 db leveskocka

kb. 1 liter víz

2 dl főzőtejszín

késhegynyi szódabikarbóna

1 csipet fehér bors

2 gerezd fokhagyma

A krumplit meghámozom, apróra kockázom, és egy lábosban a szintén felaprított és megmosott brokkolival együtt kb. 1 liter vízzel felteszem főni. Ízesítem a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, és beleteszem a szódabikarbónát is - így az étel megőrzi szép zöld színét. Felforralom, majd kb. 15 perc alatt puhára főzöm. Mikor a zöldségek puhára főttek, botmixerrel krémesítem a levest, majd beleöntöm a főzőtejszínt. Újraforrástól számított 5 percig főzöm. Mielőtt lekapcsoljuk a tűzhelyet, egy kóstolás sosem árt. Ha nem érezzük elég ízesnek a levesünket, tegyünk még hozzá sót, az garantáltan kihozza az ízeket! Legjobban fokhagymás kruton illik hozzá.

3_14.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr868023550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.