Gombafasírt paradicsommal és kakukkfűvel
2015. március 09. írta: orkat

Gombafasírt paradicsommal és kakukkfűvel

1_27.jpg

Hozzávalók (kb. 10-12 fasírthoz):

5-6 db közepes gomba

1 kis fej vöröshagyma

1 zsemle/kifli

1 nagyobb tojás

bors

csipetnyi kakukkfű

1 evőkanál sűrített paradicsom

2-3 marék zsemlemorzsa (a masszába)

zsemlemorzsa (panírozni)

kevés olaj a sütéshez

Áztassuk be a zsemlét/kiflit kevés vízbe. Pucoljuk meg a gombát, hagymát, aprítsuk fel, tegyük egy mélyebb tálba. A beáztatott zsemlét/kiflit jól nyomkodjuk ki a víztől, majd tegyük a zöldségekhez. Üssük rá a tojást, fűszerezzük, adjuk hozzá a paradicsompürét is. Keverjük el minél jobban, hogy minden hozzávalóból jusson mindenhova. Ezt nyugodtan végezhetjük kézzel is. Végül szórjuk rá a zsemlemorzsát, annyit, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk végeredményként. Ezután tegyük fel egy serpenyőben az olajat melegedni. Majd formázzunk pogácsákat a gombás masszából, forgassuk meg zsemlemorzsában őket, és közepesen meleg olajban süssük kb. 15 percig. 8-10 perc után fordítsuk meg fasírtjainkat. Igazi ínyenc feltétje lehet főzelékeknek, legyen az egy egyszerű krumplifőzelék, vagy akár babfőzelék

Tanács:

Ha sütés közben széthullana a fasírt, tegyünk még hozzá kevés zsemlemorzsát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr27249657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.