Paprikakrémes húsgombócok - levesbetét ínyenceknek
2015. február 13. írta: orkat

Paprikakrémes húsgombócok - levesbetét ínyenceknek

Merjünk változtatni a megszokott dolgokon, ízeken! A hétköznapi húsgombócot egy kevés majorannával, bazsalikommal és kis paprikakrémmel megbolondítva máris ínyenc falattá varázsolhatjuk. Én változtattam...Te is kipróbálod?

3_9.jpg

Hozzávalók:

2 maréknyi csirkemell (nem fontos a pontos mennyiség, nem kell grammra mérni)

1 nagyobb tojás

1 kávéskanál só

1 kávéskanál majoranna

1 kávéskanál bazsalikom

2 púpos kávéskanál paprikakrém (vitapric, de hívják pritaminnak vagy egyszerűen paprikakrémnek is)

1 evőkanál zsemlemorzsa

1 evőkanál liszt

2 púpos evőkanál tejföl

Késes aprítóba tesszük a húst, tojást és a fűszereket, és egészen ’habosra’ keverjük. Majd hozzáadjuk a szárazanyagokat is, mint zsemlemorzsa és liszt, ezzel is elkeverjük. Végül beletesszük a tejfölt is. Egy lágy, de kanállal formázható masszát kell kapnunk. Kávéskanál segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és feljövetelüktől számított 5 percig főzzük őket. Szemtelenül jól illik a zellerkrémleveshez

1_24.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr387173207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.