Durván csokis keksz...
2014. november 20. írta: orkat

Durván csokis keksz...

...amiért érdemes elcsábulni...

blog_23.jpg

Hozzávalók (14 db nagy méretű keksz lesz belőle):

14 dkg finomliszt (1 cup)

1 csipet só

6 dkg kakaópor (cukrozatlan, lehetőleg Holland)

1 csapott teáskanál szódabikarbóna

10-10 dkg fekete - illetve tejcsokoládé (nem kell minőségi)

10 dkg nagyon puha vaj (nem margarin!)

9 dkg barna cukor (1/2 cup)

3 dkg porcukor (1/4 cup)

1 kávéskanál vanília aroma

1 nagy tojás

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat, légkeverés 160 fok). Daraboljuk fel apróra a két féle csokoládét, és tegyük félre. A száraz hozzávalókat (liszt, só, kakaópor, szódabikarbóna) szitáljuk bele egy tálba. A puha vajat és a cukrokat keverjük habosra. Majd keverjük hozzá a tojást és a vanília aromát is. Ha ezzel is megvagyunk, adjuk hozzá a száraz keveréket, óvatosan forgassuk össze, majd szórjuk bele a csokidarabokat is. Púpos evőkanálnyi halmokat tegyünk egy sütőpapírral  kibélelt tepsibe, kb. 3 cm-re egymástól. Kissé lapítsuk le a csokis kupacokat, tegyük a sütőbe őket, kb. 7-8 percre. Ha elvesztették fényüket, pont készen vannak. Várjunk 10-15 percet, és hagyjuk a tepsiben kihűlni őket. Utána fogyasszuk jó étvággyal. Egy pohár tej vagy kávé mellé csodálatos csemege. Egyre azonban számítani kell: szörnyen gyorsan el fog fogyni!!!

4_3.jpg

 A költségekről ITT tájékozódhatsz.

Az eredeti recepttel ezen a linken találkoztam: http://www.nosalty.hu/recept/tripla-csokis-cookies

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr766917085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.