Csokipudingos-baracklekváros sütemény
2014. szeptember 27. írta: orkat

Csokipudingos-baracklekváros sütemény

Lágy csokoládé íz, omlós tészta, házi baracklekvár. Ugye milyen jól hangzik? Ez a sütemény mindhármat magában ötvözi. Napokig eltartható, jól szeletelhető, és nem bonyolult elkészíteni. 

blog_20.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg finomliszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

25 dkg margarin (nagyon puha)

1 db tojás

10 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál tejföl

Krém:

1/2 l tej

2 cs csokis pudingpor

20 dkg kristálycukor

55 dkg tejföl (ez 1 nagy és 1 kis pohár tejfölnek felel meg)

A krém alá:

6 púpos evőkanál lekvár (barack, vagy bármi, ami passzol a csokihoz)

A tetejére:

étcsoki (reszelve)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A krém hozzávalóit a tejföl kivételével összefőzzük, és gyakori kevergetés mellett kihűtjük. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd külön kikeverjük a margarint a cukrokkal, tojással végül hozzáadjuk a tejfölt is. Jól dolgozzuk össze. Ha egynemű lett a massza, vágjuk 2 felé. Egy kb. 24x36 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tészta egyik felét lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és simítsuk az aljára. Ezután kenjük meg lekvárral (én barackot használtam). A puding közben kellően lehűlt ahhoz, hogy belekeverhessük a tejfölt. Ha ezzel megvagyunk, öntsük a lekváros tésztaalapra. Végül nyújtsuk ki a tészta másik felét is, és borítsuk be vele a krémet. Majd toljuk a sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre. Amikor kivettük, szórjuk meg reszelt csokival a tetejét. Jól, csak kihűlt állapotban lehet szeletelni, de akit nem zavar a szabálytalanság, bátran essen neki langyosan! Egyszerűen csodás! 

Tanács:

A margarint én majdnem teljesen (mikróban) olvasztva adtam a tésztához, így nagyon könnyű volt összedolgozni. (Nem volt idő kivárni, míg magától megpuhul...) 

A pudingot hűtés közben gyakran keverjük meg, hogy ne 'bőrösödjön'.

Ha kíváncsi vagy a sütemény vaníliás-szilvalekváros változatára, kattints a képre:

blog_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr256727791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.