Pofonegyszerű diós mazsolás keksz
2014. június 06. írta: orkat

Pofonegyszerű diós mazsolás keksz

Ki ne szeretné a pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságokat? Hát ez a keksz garantáltan a kedvencek listájára kerül! A költségek miatt sem kell fájnia a fejünknek! Győződj meg róla itt!

 blog_1_8.jpg

Diós-mazsolás keksz

 

Hozzávalók:

15 dkg vaj vagy margarin

 20 dkg kristálycukor (vagy 10-10 dkg méz illetve cukor)

 1 csomag vaníliás cukor

 1 tojás

 18 dkg liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)

 1 csapott teáskanál sütőpor

 1 csipet só

 15 dkg durvára vágott vagy darált dió

 10 dkg mazsola

A vajat megolvasztjuk, és jól elkeverjük a cukrokkal. Hozzákeverjük a tojást. A lisztet és a sütőport, valamint a sót jól eldolgozzuk benne. Utoljára hozzáadjuk a diót és a mazsolát, és jól kikeverjük. Teáskanállal halmokat rakunk egymástól nagyobb távolságra egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben (kb. 175 C°) 10-12 percig sütjük. Kávéhoz (is) NAGYON finom!!!

Tanács:

A mazsolát ki lehet váltani csoki darabokkal is, illetve dió helyett lehet mogyorót is használni.

Vigyázat, nagyon gyorsan fogy!!! :)

blog_2_6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr556282870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.