Hozzávalók (20-22 cm-es tortaformához):
A kekszes alaphoz:
20 dkg kakaós keksz
6 dkg olvasztott VAJ
A krémhez:
2 dkg porzselatin + 8 ek víz
2 dl habtejszín
7 dkg porcukor
2 ek frissen facsart citromlé
80 dkg tejföl
35-40 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)
Előkészítjük a torta végleges helyét - én tortaállványon dolgoztam -, de lehet tálcán vagy tortatartó/hordozó alján is. A közepére helyeztem a tortaforma gyűrűjét, majd a darált kekszes, olvasztott vajas masszát az aljába egyengettem. Amíg a krémmel dolgozunk, tegyük a hűtőbe az alapot, hogy megdermedjen. A krémhez a zselatint a zacskón található utasítások szerint készítsük el, majd hagyjuk hűlni, míg a krém többi részével dolgozunk. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a porcukorral, citromlével, adjuk hozzá a langyosra hűlt, de még folyós zselatint (ha nagyon megdermedt volna, melegítsünk rá, úgy újra folyós lesz), majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Elővesszük az alapot, rákanalazzuk a krém 1/3-át, megszórjuk málnával, rákenjük a krém második harmadát, azt is megszórjuk málnával, majd a harmadik harmad krémmel befedjük a tortát és a maradék gyümölcsöt elrendezzük a tetején. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük
Amikor letelt a szilárdulási idő, a forma karikáját körbevágjuk egy késsel, hogy könnyebben elváljon a krémtől. Hidegen tálaljuk. Meleg nyári estéken csodás hűsítő élmény...