Vaníliás muffinok tavaszi díszben
2018. április 16. írta: orkat

Vaníliás muffinok tavaszi díszben

Egy egyszerű vaníliás muffint is felvirágoztathatunk, tavaszi színekbe öltöztethetünk pár szilikon forma segítségével. A konyhámban akadt pár pillangó forma, néhány katica, szitakötő és méhecske is. Egy kevés cukormázzal és dekor cukorkákkal színesítettük őket a gyermekeimmel. Így ünnepeltük meg a tavasz megérkeztét :)

vanilias_tavaszi_muffinok.jpg

 

Hozzávalók:

6 dkg olvasztott vaj

1 tojás

16 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

2,5 dl tej

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

fél citrom reszelt héja

1 csipet só

A díszítéshez:

cukormázas dekortoll

dekor-cukorkák, gyöngyök

A sütéshez:

szilikon formák (tavaszi bogarak/rovarok, mini muffin formák)

 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. a formákat - főleg első használat előtt - kenjük ki olajjal, vagy olvasztott vajjal. Míg a sütő melegszik, készítsük el a tésztát. A tojást keverjük habosra a cukrokkal. Majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tejet is. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet, sót és sütőport, keverjük hozzá a reszelt citromhéjat is, majd öntsük a nedves hozzávalókhoz, és keverjük simára.

A formákat helyezzük egy tepsire, majd töltsük meg őket, nagyjából 2/3-ig. Tegyük őket az előmelegített sütőbe, és süssük nagyjából 20-25 percig. Nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a muffin. 

Sütés után várjuk meg, míg a formában kihűlnek a sütemények, így könnyen ki lehet őket borítani. Amikor teljesen kihűltek, hozzákezdhetünk a díszítéshez ízlés szerint. Gyerekek is borzasztóan élvezik, ahogy csodás ruhákba öltöztethetik a kis pillangókat, vagy ahogy egy szimpla muffinból kis virágot varázsolhatnak néhány cukordísz segítségével.

Élvezzük a tavaszi napsütésben egy csésze kávé vagy éppen pohár tej mellett a finom, vaníliás, szaftos süteményünket.

30227013_2077225152317537_5470238689428766720_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8913838506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása