Mandulás-kakaós babka
2018. január 23. írta: orkat

Mandulás-kakaós babka

Nemcsak mutatós, de finom is. Sőt elkészíteni sem egy nagy ördöngösség. Uzsonnára egy pohár tejjel, esetleg egy forró kávé mellé ideális sütemény.

1_64.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt + a nyújtáshoz

2,5 dkg friss élesztő

12 dkg cukor

7 dkg vaj olvasztva

csipet só

1 tojás

2,5 dl habtejszín

A töltelékhez:

5 ek baracklekvár

3 ek porcukor

5 ek cukrozatlan kakaópor

10 dkg szeletelt mandula

A tetejére:

1 tojás

2 ek tej

Az élesztőt  a langyos tejszínben felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat és tojást. Beleöntjük az élesztős tejszínt is, kézi mixerrel (dagasztókar) alaposan kikeverjük, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a baracklekvárral, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóporral és a szeletelt mandulával. Majd a hosszabbik oldalánál feltekerjük, mint a rétest. Éles késsel hosszában végigvágjuk, a két szálat egymással összefonjuk, koszorúvá hajlítjuk, majd a két végén összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra tesszük, megkenjük a tejjel elkevert felvert tojással, majd az előmelegített sütőbe toljuk. 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük!

2_47.jpg

Tanács:

Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7713596899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása