Kakaós-csokis-banános muffin
2017. október 16. írta: orkat

Kakaós-csokis-banános muffin

Pihe-puha, finom, szaftos sütemény, egészséges hozzávalókból. Tízóraira, uzsonnára, sőt, még reggelire is kiváló, egy pohár tejjel egyenesen isteni! 

2_44.jpg

Hozzávalók (kb. 14 nagy darabhoz):

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

12 dkg finomliszt

2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 csapott teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál fahéj

3 közepes méretű, érett banán

1,2 dl olaj (lehetőleg semleges ízű olíva, de napraforgó olajjal is működik)

2 db nagy tojás

8 dkg gyümölcscukor

10 dkg étcsokoládé

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alsó-felső sütés). A muffin formákat kibéleljük kapszlikkal. (Én duplán teszek bele, mert egy mindig átázik.) Amíg a sütő melegszik, a száraz hozzávalókat kimérjük, és egy tálban összekeverjük. (Lisztek, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj) Ezután egy mélyebb keverőtálban villával összenyomkodjuk a banánokat, hozzáadjuk az olajat, tojásokat és cukrokat, majd jó alaposan kikeverjük. Amikor ezzel megvagyunk, a száraz hozzávalókat is beleöntjük, és addig keverjük, míg egynemű, egészen folyós masszát nem kapunk. A csokoládét apró darabokra tördelve keverjük a tésztához, majd kanalazzunk minden formába belőle, nagyjából 2/3-ig legyenek tele. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és 18-20 perc alatt süssük készre őket. Amikor megsültek, 5 percig pihentessük a formában, majd szedjük ki rácsra őket, és hűtsük ki teljesen a kész muffinokat. Fogyasszuk kedvünk szerint!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4812828856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása