Nem diétás, nem egészséges, és még csak nem is újdonság. Ellenben NAGYON finom! Ennek az édes csábításnak egyszerűen muszáj engedni! A kívül roppanós, belül puha, édes tészta, tetején a krémes öntettel, megkoronázva egy kis tejszínhabbal... Igazán ínycsiklandó édesség! Ezzel a recepttel pedig biztosan sikerül.
Hozzávalók (13-15 db-hoz):
40 dkg finomliszt
csipet só
1 csomag sütőpor
12 dkg olvasztott margarin
12 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1/2 l tej
1 citrom reszelt héja
A tetejére (ízlés szerint):
hígított puding (5 dl helyett, 7 dl tejből készítem a csomagoláson feltüntetett leírás szerint)
lekvár
nutella
tejszínhab
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojások sárgáit, cukrokat és olvasztott vajat alaposan kikeverjük. A lisztet, sót, reszelt citromhéjat, sütőport elvegyítjük, majd öntsük hozzá a tojásos-cukros-vajas keveréket, és a tej felét. Ezt a sűrű masszát csomómentesre keverjük, majd adjuk hozzá a maradék tejet is. Végül, a fehérjéből készült habot is belekeverjük, óvatos mozdulatokkal. Eközben felforrósítjuk a gofrisütőt, és egymás után kisütjük a gofrikat, nagyjából 5 percet számolva egy-egy adagra. Ízlés szerint fogyaszthatjuk különféle pudinggal, lekvárral, de nálunk a nutellás változat a legnépszerűbb, természetesen tejszínhabbal!!!
Tanács:
Laktózmentes tejjel készítve a laktózérzékenyek is velünk együtt élvezhetik ezt az ízmámort!
Sütés után, rácson szoktam hűteni, hogy kellően roppanós maradjon.