Gofri Kata konyhájából
2017. július 28. írta: orkat

Gofri Kata konyhájából

Nem diétás, nem egészséges, és még csak nem is újdonság. Ellenben NAGYON finom! Ennek az édes csábításnak egyszerűen muszáj engedni! A kívül roppanós, belül puha, édes tészta, tetején a krémes öntettel, megkoronázva egy kis tejszínhabbal... Igazán ínycsiklandó édesség! Ezzel a recepttel pedig biztosan sikerül.

gofri.jpg

Hozzávalók (13-15 db-hoz):

40 dkg finomliszt

csipet só

1 csomag sütőpor

12 dkg olvasztott margarin

12 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojás

1/2 l tej

1 citrom reszelt héja

A tetejére (ízlés szerint):

hígított puding (5 dl helyett, 7 dl tejből készítem a csomagoláson feltüntetett leírás szerint)

lekvár

nutella

tejszínhab

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojások sárgáit, cukrokat és olvasztott vajat alaposan kikeverjük. A lisztet, sót, reszelt citromhéjat, sütőport elvegyítjük, majd öntsük hozzá a tojásos-cukros-vajas keveréket, és a tej felét. Ezt a sűrű masszát csomómentesre keverjük, majd adjuk hozzá a maradék tejet is. Végül, a fehérjéből készült habot is belekeverjük, óvatos mozdulatokkal. Eközben felforrósítjuk a gofrisütőt, és egymás után kisütjük a gofrikat, nagyjából 5 percet számolva egy-egy adagra. Ízlés szerint fogyaszthatjuk különféle pudinggal, lekvárral, de nálunk a nutellás változat a legnépszerűbb, természetesen tejszínhabbal!!!

1_57.jpg

Tanács:

Laktózmentes tejjel készítve a laktózérzékenyek is velünk együtt élvezhetik ezt az ízmámort!

Sütés után, rácson szoktam hűteni, hogy kellően roppanós maradjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2012695903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2017.08.01. 16:09:42

Tökjó a recept, de 40dkg liszttel egy focicsapatnak elegendő (~40-60db) gofrit fogunk tudni sütni...a fele sőt a negyede is elég szerintem, főleg ha lekvárokkal és tejszínhabbal bolondítjuk!

orkat · https://www.facebook.com/katakonyhaja.orkat/ 2017.08.02. 17:59:37

@Peetee: Az én sütőmben kb. 15 darab gofri készül el ebből a mennyiségből, bár kétségtelen, hogy kiadós. A mi családunk rajong a gofriért, így kb. 6-8 embernek elegendő a fent írt adag. Mindenki úgy kalkulálhat, változtathat a recepten, ahogy neki tetszik. Gondolom a gofri vastagsága, mérete sem mindegy, így más számadatok is felmerülhetnek.
Mi is NAGYON szeretjük ezt a receptet!
süti beállítások módosítása