Cukkini rudacskák rántva
2017. július 09. írta: orkat

Cukkini rudacskák rántva

Nem egy bonyolult étel, bár kissé macerás az előkészítése. Hámozás, szeletelés, panírozás, sütés. De az igazság az, hogy a végeredményért megéri "szenvedni". Ropogós bunda, puha cukkini, krémes, hűs tejföl. Frissen fogyasztva, egy kis tejfölös mártogatóssal csodás ropogtatni való. Egyszerűen nagyszerű!

4_7.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

1 nagyobb vagy 2-3 kisebb cukkini (kb. 1 kg)

A panírozáshoz:

finomliszt

2-3 tojás

zsemlemorzsa

A sütéshez:

olaj

A tálaláshoz:

tejföl

zöld fűszer ízlés szerint (elhagyható)

Mossuk és hámozzuk meg a cukkinit. Ha kevésbé zsengét választottunk, távolítsuk el a magokat. Ezután vágjuk fel kb. 1 cm széles és 10 cm hosszú csíkokra. (Ettől a méretezéstől ízlés szerint el lehet térni!!!) Ha ezzel megvagyunk, panírozzuk be a rudacskákat a szokásos módon. Először lisztbe, azután tojásba, végül prézlibe forgatva, folytatva ezt addig amíg mindegyik cukkini darabbal végzünk. Sorakoztassuk őket egymás mellé egy tálcára vagy éppen nagyobb tányérra.

5_2.jpg

Forrósítsunk fel olajat, lehetőleg fritőzben, majd eresszük bele a bepanírozott cukkinikat, és süssük aranybarnára őket. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Sütés közben forgassuk, mozgassuk meg őket, hogy egyenletesen barnuljanak. Amikor kész vannak, csöpögtessük le, itassuk fel a fölösleges olajat, sózzuk meg, és fogyasszuk jó étvággyal tejföllel vagy más mártogatóssal.

2_39.jpg

Tanács:

Mindenképpen frissen fogyasszuk, mert idővel elveszti roppanósságát a bundája.

Variációi lehetnek, ha:

  • karikára szeleteljük a cukkinit,
  • a prézlibe sajtot, fűszert vagy éppen szezámmagot keverünk,
  • variáljuk a mártogatóst.

 

További cukkinis ételekért katt IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4012650229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása