Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, szaftos almás-kakaós sütemény, nyuszi "bundában". Húsvét alkalmával mutatós vendégváró. Mi, tojásfestő bulira készültünk vele.
Hozzávalók (kb.20x25 cm-es tepsihez):
25 dkg alma (reszelve)
25 dkg liszt (én 20 dkg teljes kiőrlésűt és 5 dkg finom lisztet használtam)
20 dkg cukor (a nagyon édesszájúak készíthetik 25 dekával is)
1 teáskanál fahéj
2 tojás
1 dl olaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 púpos evőkanál kakaópor
1 teáskanál ecet
A tetejére:
színezett cukormáz
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés). Az almát megpucoljuk és lereszeljük. A cukrot a tojásokkal egy mélyebb tálban fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, olajat, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, kakaóport, és jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb.20*25) öntjük, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül 35 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem, további 5 percig süssük alacsonyabb (160) hőfokon.
Tanács:
Az ecet nem szükséges, ha sima, finom liszttel készítjük teljes kiőrlésű helyett.
Tovább húsvéti recepteket ITT találsz.