Hozzávalók:
25 dkg reszelt alma
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 marék durvára vágott dió
2 tojás (nagy)
1 dl olaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál citromlé (lehetőleg frissen facsart)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés). Az almát megpucoljuk és lereszeljük. A cukrokat a tojásokkal egy mélyebb tálban fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, olajat, lisztet, szódabikarbónát, citromlevet, diót és jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb.20*25) öntjük, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül 35 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem, további 5 percig süssük alacsonyabb (160) hőfokon.
Tanács:
A tűpróba: Tűt vagy fogpiszkálót szúrunk a sütemény közepébe, és ha még ragacsos-folyékony, mikor kihúzzuk a tésztából, nem sült meg rendesen.
Tetejét ízlés szerint díszíthetjük: cukormázzal, csokival, vagy éppen üresen is hagyhatjuk.
Más kevert süti receptet ITT találsz.