Angyalszem
2017. január 07. írta: orkat

Angyalszem

Isteni narancsos, csodásan omlós tészta, utánozhatatlan házi barack vagy éppen szilvalekvár. Igazi téli sütemény, mely megidézi a Karácsony szellemét. Újra és újra, ahányszor csak megsütjük. 

3_17.jpg

Hozzávalók (kb 30 darabhoz):

40 dkg finomliszt

1 csipet só

16 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

4 db tojássárgája

24 dkg margarin (hideg!)

1 narancs reszelt héja (legfinomabb reszelőn!)

10-15 dkg sárgabaracklekvár (vagy szilvalekvár)

A liszt felét késes aprítóban elvegyítjük a margarinnal. A liszt másik feléhez közben hozzáadjuk a sót, porcukrot és vaníliás cukrot, illetve a narancs finomra reszelt héját. Beletesszük a tojások sárgáit, és összegyúrjuk a margarinos-lisztes keverékkel. Sokáig, és kitartóan gyúrjuk, míg jól gyúrható, egynemű tésztát nem kapunk. Ha ezzel megvagyunk, csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe pihenni, legalább egy órára.

Amikor letelt a pihentetési idő, melegítsük elő a sütőt 200 fokra (én légkeverésen sütöm, mert nem fér el egy tepsiben). Amíg a sütő melegszik, diónyi gombócokat formázunk (jól átgyúrva a tésztát), sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Hüvelykujjunk segítségével kis mélyedést alakítunk ki a tészta közepén, amibe - lehetőség szerint HÁZI - lekvárt kanalazunk. Nálunk a barack és a szilva a nyerő íz kombináció.

1_43.jpg

Sütésre várva :)

Betoljuk az előmelegített sütőbe az "angyali szemeket" és 12-15 perc alatt készre sütjük őket. Fontos, hogy ne süljenek túl, nehogy kiszáradjanak - inkább világosak legyenek! Sülés után a tepsin hagyjuk kihűlni, és tegyük jól záródó dobozba a kész süteményt. Pár órás pihenés után kissé megpuhulnak, és elérik végső állagukat.

2_28.jpg

 

 

A recept innen származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr412106191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása