Sajttorta oreo keksszel
2016. május 03. írta: orkat

Sajttorta oreo keksszel

Imádjuk a sajttortákat. Készítettem is már több alkalommal, de meg kell mondanom, nem találkoztam ilyen krémességgel. Ezzel a recepttel az interneten találkoztam, csak más külalakkal. Nálunk szülinapra készült, ezért a tortaforma.

1_kicsi.jpg


Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

16 db oreo keksz

5 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

50 dkg mascarpone

10 dkg cukor (vagy 8 dkg gyümölcscukor)

1 teáskanál vanília kivonat

2 db tojás

1 kis doboz tejföl (15 dkg)

A tetejére:

5 db oreo keksz

A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Közben a kekszes alaphoz tegyük a kekszeket egy késes robotgépbe és az olvasztott vajjal együtt aprítsuk fel (vagy zacskóba téve zúzzuk apróra). Majd lapítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába. A krém hozzávalóit a fenti sorrendben alaposan kikeverjük. Majd a kekszes alapra simítjuk és az előmelegített sütőben kb.60 percig sütjük. Fontos, hogy közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, illetve a sütési idő leteltével csak vegyük le a hőt és résnyire hagyjuk nyitva az ajtót, úgy hűljön ki. Így megelőzhető a torta tetejének besüllyedése. A tortaforma oldalát csak akkor vegyük le, ha már a krém teljesen kihűlt. Tetejét díszíthetjük oreo keksszel vagy éppen kakaóporral is. 

 

3_kicsi.jpg

 

 

Az eredeti receptet ITT találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr808682724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása