Grízgaluska...
2016. február 22. írta: orkat

Grízgaluska...

...ami - eddigi tapasztalatom szerint - majdnem minden háziasszony mumusa. Sok receptet átböngésztem, rengeteget ki is próbáltam. Cifrábbnál cifrább praktikákkal találkoztam, de számomra a következő elkészítési mód vált be. 

grizgaluska.jpg

Kakasból készült húsleves grízgaluskával

Hozzávalók (6 személyre):

1 tojás

csipet só

késhegynyi sütőpor

kb. 4 evőkanál búzadara (ez függ a tojás nagyságától)

 

Tegyünk fel egy lábasban vizet forrni. A tojást egy mélyebb tálkában felverjük egy villa segítségével, sózzuk - esetleg kevés ételízesítőt is tehetünk bele -, majd apránként hozzáadjuk a búzadarát. Amikor még könnyen keverhető, de nem folyós állagú a 'tésztánk', tegyük bele a sütőport is, majd pár percre tegyük félre. A pihenő leteltével 2 kávéskanál segítségével formázzuk meg a galuskákat, és főzzük kb. 8 percig. Félidőben fordítsunk a grízgaluskákon egyet, így egészen biztosan megfőnek.

Tanács:

Ha az első galuska a vízbe engedésekor szétesik, tegyünk még egy kevés búzadarát a masszához.

Bármennyire is kicsinek tűnik a kávéskanál a formázáshoz, kellően méretesek lesznek a galuskák, ugyanis főzés közben többszörös méretűre dagadnak.

Ha az első pár próbálkozás esetleg nem sikerülne túl jó, ne adjuk fel! Gyakorlat teszi a mestert! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr88410988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása