Hozzávalók:
2 db közepes krumpli
kb. 40-50 dkg brokkoli (lehet fagyasztott is)
1 kiskanál ételízesítő/ vagy 1 db leveskocka
kb. 1 liter víz
2 dl főzőtejszín
késhegynyi szódabikarbóna
só
1 csipet fehér bors
2 gerezd fokhagyma
A krumplit meghámozom, apróra kockázom, és egy lábosban a szintén felaprított és megmosott brokkolival együtt kb. 1 liter vízzel felteszem főni. Ízesítem a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, és beleteszem a szódabikarbónát is - így az étel megőrzi szép zöld színét. Felforralom, majd kb. 15 perc alatt puhára főzöm. Mikor a zöldségek puhára főttek, botmixerrel krémesítem a levest, majd beleöntöm a főzőtejszínt. Újraforrástól számított 5 percig főzöm. Mielőtt lekapcsoljuk a tűzhelyet, egy kóstolás sosem árt. Ha nem érezzük elég ízesnek a levesünket, tegyünk még hozzá sót, az garantáltan kihozza az ízeket! Legjobban fokhagymás kruton illik hozzá.