Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
6 dkg cukrozatlan kakaópor
1 citrom reszelt héja
1/2 cs sütőpor
20 dkg nádcukor
6 dkg hideg vaj (nem margarin!)
2 db tojás
A tetejére:
porcukor
A hozzávalókat összegyúrjuk - akár keverőgép segítségével -, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára – nálam van, hogy 1 éjszakát is pihen, de a lényeg, a nagyon hideg, dermedt tészta! Diónyi gombócokat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a golyókat, jó távol egymástól, mert szét fognak terülni. 200°C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 10-12 percig sütjük. (Gázsütőben 220 fokon). Érdemes figyelni a sütik alját, nehogy leégjenek!
Az eredeti receptet ITT találtam.