Paradicsomleves egyszerűen
2015. augusztus 08. írta: orkat

Paradicsomleves egyszerűen

Csak semmi fakszni. A paradicsom mellett, a friss bazsalikom és zellerzöld, biztosítja a különleges ízvilágot, melyet kedvünkre édesíthetünk. Fogyasztható melegen, de akár hidegen is. Klasszikus változata, mindenki kedvence, a menzákról jól ismert betűtésztás verzió. Ezt persze kedvünkre variálhatjuk. Sajttal, pirítóssal, vagy bármilyen más levestésztával is fogyasztható.

blog_2_9.jpg

Hozzávalók (2-3 személyre):

1 kis sűrített paradicsomkonzerv

1 púpos evőkanál liszt

2 evőkanál olaj

5-6 dl víz (hideg)

só (1 nagyobb csipet)

bors (kevés)

2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)

3-4 levés friss bazsalikom

2 kisebb szál zellerzöld

Egy kisebb lábosban felhevítjük az olajat, beletesszük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk gyakori kevergetés mellett. Majd felöntjük hideg vízzel, és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. (Ne ijedjünk meg, ha ez mégsem sikerült volna, a botmixer csodákra képes!) Majd beletesszük a sűrített paradicsomot, a fűszereket, sóból és cukorból kicsit kevesebbet az előírtnál, és 10 percig főzzük, hogy jól összeérjenek az ízek. A főzési idő leteltével kóstoljuk meg, és cukrozzuk, sózzuk saját szánk íze szerint. Végül tálalás előtt szabadítsuk meg a levest a zöldektől (persze csak ha nem áll szándékunkban megenni őket), és fogyasszuk jó étvággyal. Remekül illik hozzá az apró levestészta, rizs, sajt, vagy pirítós is.

blog_25.jpg

Köszönet Férjem Édesanyjának a receptért!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr937690542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terra61 2015.08.10. 12:45:41

Paradicsomlevesbe víz? Brrrr. Ezért ilyen fakó a színe...

orkat · https://www.facebook.com/katakonyhaja.orkat/ 2015.08.10. 21:06:16

@terra61: Kérdezem, vajon mi mással illene készíteni?

Ahány ház, annyi szokás... Akinek pedig nem ízlik, vagy másként készíti, ám legyen. Amíg azonban az ember nem kóstol meg valamit, úgy gondolom, nem feltétlenül kell első látásra meg/elítélni...
süti beállítások módosítása