Krémleves szederből
2015. augusztus 02. írta: orkat

Krémleves szederből

A nyári nagy melegben szívesebben eszünk hidegen (is) fogyasztható ételeket. A gyümölcsleves pont ilyen! Ez a krémleves most szederből készült, íze kellemesen fanyar, állaga krémes. Könnyű tejszínhab teszi teljessé az ízharmóniát. 

szederkremleves_2.jpg

Hozzávalók:

50 dkg szeder

kb. 1 liter víz

1 csipet só

2 púpos evőkanál cukor

1 csapott kávéskanál fahéj

citrom (1 vastagabb szelet)

1 púpos evőkanál liszt

2 púpos evőkanál tejföl

1-2 dl főzőtejszín (ízlés szerint elhagyható)

A jól megmosott gyümölcsöt felteszem a sóval, fahéjjal, cukorral és citromkarikával főni, kb 1 liter vízben. Megvárom, míg felforr, majd alacsony lángon főzöm kb. 10 percig. Leveszem a lábost a tűzről, átöntöm a levest egy mély tálba, amiben botmixerrel pürésítem, majd sűrű szűrőn visszaöntöm a lábosba. Ezután elkészítem a habarást. A lisztet simára keverem a tejföllel, merek hozzá 1-2 merőkanálnyit a főzőléből. Csomómentesen elkeverem, majd hozzáadom a leveshez. Kb 5. percig főzöm még. Közben kóstolom, és cukrozom, illetve ha túl 'vad' vagy fanyar a leves, főzőtejszínnel lágyítom az ízeket. Tálalás előtt lehűtöm, és tejszínhabbal, illetve friss szederrel fogyasztjuk. Nagy melegben kiváló hűsítő!

 

szederkremleves_1.jpg

 

Tanács:

Cukor helyett lehet mézzel is készíteni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr567671530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása