Lágy túrótorta vörös áfonyával
2015. február 28. írta: orkat

Lágy túrótorta vörös áfonyával

Ebben a süteményben, a lágy, vaníliás túró édességét csodásan ellensúlyozza az aszalt vörös áfonya savanykás íze. Hűtőben napokig eltartható, nem veszít puhaságából. Langyosan fogyasztva a legfinomabb. Akik nem szeretik a 'tésztás' sütiket, nehogy kihagyják! 

 

1_26.jpg

Hozzávalók:

25 dkg túró

2 kis pohár tejföl (20 %-os)

3 db tojás

13 dkg vaj (nem margarin)

10 dkg cukor

2 marék búzadara

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

aszalt gyümölcs (ízlés szerint)

 

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Amíg a sütő melegszik, a 3 db tojás sárgájával összekeverjük a cukrot és a puha vajat, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat, a pudingport, a vaníliás cukrot vagy aromát, és a búzadarát. Alaposan kikeverjük - legegyszerűbb robotgéppel. Verjük keményre a fehérjét, és lazán keverjük a masszához - fakanállal. Adjuk hozzá az általunk választott aszalt gyümölcsöt - tetszés szerint darabolva, és simítsuk sütőpapírral bélelt formába (én 23 cm átmérőjű tortaformát használtam). Majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 percig. Hagyjuk a formában legalább langyosra hűlni, majd élvezzük a végeredményt!

2_20.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr807226729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása