Brassói aprópecsenye, ahogy Kata konyhájában készül
2015. január 09. írta: orkat

Brassói aprópecsenye, ahogy Kata konyhájában készül

2_16.jpg

Hozzávalók (kb. 4 személyre):

80 dkg hús (én sertéscombból csináltam)

4 nagy gerezd fokhagyma (vagy 6 kisebb)

fekete bors

olaj

Köretnek:

bő 1 kg krumpli (hámozva) vagy több (ízlés szerint)

A húst megmosom és felkockázom kb. 1,5 - 2 cm-es darabokra. Közben egy magasabb falú serpenyőben ujjnyi olajat hevítek, és beledobom a húsokat. Magas lángon 'fehéredésig' pirítom őket. Közben megpucolom a fokhagymát, amiből 2 gerezdet félreteszek. Ha a húskockák minden oldalról kérget kaptak, sózom (3 nagy csipet) és borsozom (1 kávéskanál), majd belereszelem a fokhagyma mennyiség felét. Öntök hozzá 1 dl vizet, lefedem, és puhulásig alacsony lángon főzöm. (Ez húsfajtától függően 20-60 perc is lehet.) Ha a hús kellően omlós lett, a fedőt leveszem, és magas lángon elfőzöm a felesleges vizet róla, vagyis zsírjára pirítom. Mikor már majdnem kész, azaz csak minimális víz van rajta, belereszelem a maradék fokhagymát, kóstolom, és ízlés szerint sózom és borsozom, amennyiben szükséges. Sült krumplival tálalom, amit lehet kockára vagy hasábra is vágni.  

1_21.jpg

Tanács:

A legjobb, összekeverni a húst a krumplival, hogy a fokhagymás-borsos szaft mindenhol érvényesüljön.

Leggyakrabban sertéslapockából szokták készíteni, de lehet pulykából vagy csirkéből is, ki, hogyan szereti.

Fontos a fűszerezés, ne spóroljunk a borssal, sóval, fokhagymával!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr37056267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása