Hozzávalók (14 db nagy méretű keksz lesz belőle):
14 dkg finomliszt (1 cup)
1 csipet só
6 dkg kakaópor (cukrozatlan, lehetőleg Holland)
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10-10 dkg fekete - illetve tejcsokoládé (nem kell minőségi)
10 dkg nagyon puha vaj (nem margarin!)
9 dkg barna cukor (1/2 cup)
3 dkg porcukor (1/4 cup)
1 kávéskanál vanília aroma
1 nagy tojás
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat, légkeverés 160 fok). Daraboljuk fel apróra a két féle csokoládét, és tegyük félre. A száraz hozzávalókat (liszt, só, kakaópor, szódabikarbóna) szitáljuk bele egy tálba. A puha vajat és a cukrokat keverjük habosra. Majd keverjük hozzá a tojást és a vanília aromát is. Ha ezzel is megvagyunk, adjuk hozzá a száraz keveréket, óvatosan forgassuk össze, majd szórjuk bele a csokidarabokat is. Púpos evőkanálnyi halmokat tegyünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kb. 3 cm-re egymástól. Kissé lapítsuk le a csokis kupacokat, tegyük a sütőbe őket, kb. 7-8 percre. Ha elvesztették fényüket, pont készen vannak. Várjunk 10-15 percet, és hagyjuk a tepsiben kihűlni őket. Utána fogyasszuk jó étvággyal. Egy pohár tej vagy kávé mellé csodálatos csemege. Egyre azonban számítani kell: szörnyen gyorsan el fog fogyni!!!
A költségekről ITT tájékozódhatsz.
Az eredeti recepttel ezen a linken találkoztam: http://www.nosalty.hu/recept/tripla-csokis-cookies