Kolbászos-virslis-leveles
2014. október 26. írta: orkat

Kolbászos-virslis-leveles

Ízorgia... Érdemes felkészülni, hogy pillanatok alatt el fog fogyni ez a zizegő tésztába bújtatott, sajtos-húsos-fűszeres-tejfölös töltelék. Hiába, ellenállhatatlan, és abbahagyhatatlan. Tényleg! Nem hiszed? Tegyél egy próbát!

10.jpg

Hozzávalók:

2 csomag (friss) leveles tészta

10 db virsli

6-8 dkg kolbász

10 dkg füstölt sajt

15 dkg trappista sajt

2 doboz kis pohár tejföl

1 kávéskanál só

1 csapott kávéskanál bors

1 kávéskanál fokhagyma granulátum

1 teáskanál pirospaprika

1 tojás (a tetejére)

Melegítsük elő a sütőt (légkeverés) 200 fokra (gázsütő 5-ös fokozat). Vágjuk fel a virslit és kolbászt apró darabokra, reszeljük le a sajtokat, keverjük össze. Öntsük a tejfölt egy tálba, fűszerezzük saját szánk íze szerint. Tekerjük ki a leveles tésztát (rögtön abba a tepsibe, amiben majd sütjük), majd kenjük meg a fűszeres tejföl felével vagy éppen annyival, ami még nem folyik ki, terítsük el rajta a virsli és kolbász darabkákat, szórjuk meg a reszelt sajt felével (de pár szálat tegyünk félre a rúd tetejére), végül tekerjük fel. Kenjük meg a felvert tojással és tegyük a sütőbe kb. 20 percre. Vegyük ki, ha már aranybarnára sült. (Nekem 25 perc alatt készült el.) Majd szeleteljük, lehetőleg fűrészes késsel, amikor már langyosra hűlt. Fogyaszthatjuk magában vagy salátával, reggelire, de akár vacsorára is. 

11.jpg

Tanács:

A töltelék számtalan variációt rejt magában. Bacon, párizsi, sonka, tarja, szalámi. Füstölt, parmezán (ebből jóval kevesebb kell, mert nagyon sós!!!), köményes, fokhagymás, kicsi vagy nagy lyukú, penészes sajt. A tejfölbe lehet tenni zöld fűszereket, a lágyabb ízeket kedvelőinek. Megbolondíthatjuk egy kis ketchuppel, mustárral, pizzafűszerrel is. 

9.jpg

A recept eredeti változatával ITT találkoztam.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr946835513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása