Klasszikus tejbegríz
2014. augusztus 31. írta: orkat

Klasszikus tejbegríz

Ha megkérdezem a kisfiamat, mit szeretne vacsorázni, nem kérdés, mi a válasza: 'Tejbegrízt!!!' Bevallom, bár már felnőttem, én is rajongok érte. Így ezen nem szoktunk összeveszni. Olcsó, tápláló, és nem utolsó sorban nagyon finom. Hogy ki mivel fogyasztja, csak az egyéni ízlésen múlik. Nálunk a kakaó és a fahéj a menő. És hogy mindez mennyibe kerül? Ennyibe.

 

1609483920657.jpg

Hozzávalók (3-4 személyre):

1 l tej

8 evőkanál búzadara (gríz)

3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)

 

A liter tejet beleöntjük egy - lehetőleg tapadásmentes - lábosba, beleszórjuk a búzadarát és a cukrot, majd eleinte gyakori, mikor a tej már forrósodni kezd, állandó kevergetés mellett a kívánt sűrűségűre főzzük. Tányérokba szedjük, ízesítjük, és már ehetjük is.

blog_tejbegríz_1.jpg

Tanács:

Ha a tejbegrízt állni hagyjuk, vegyük figyelembe, hogy tovább sűrűsödik. Ha nem akarunk betonkeménységű grízt enni, elég folyós állapotban vegyük le a tűzről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr56651915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása