Ha megkérdezem a kisfiamat, mit szeretne vacsorázni, nem kérdés, mi a válasza: 'Tejbegrízt!!!' Bevallom, bár már felnőttem, én is rajongok érte. Így ezen nem szoktunk összeveszni. Olcsó, tápláló, és nem utolsó sorban nagyon finom. Hogy ki mivel fogyasztja, csak az egyéni ízlésen múlik. Nálunk a kakaó és a fahéj a menő. És hogy mindez mennyibe kerül? Ennyibe.
Hozzávalók (3-4 személyre):
1 l tej
8 evőkanál búzadara (gríz)
3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
A liter tejet beleöntjük egy - lehetőleg tapadásmentes - lábosba, beleszórjuk a búzadarát és a cukrot, majd eleinte gyakori, mikor a tej már forrósodni kezd, állandó kevergetés mellett a kívánt sűrűségűre főzzük. Tányérokba szedjük, ízesítjük, és már ehetjük is.
Tanács:
Ha a tejbegrízt állni hagyjuk, vegyük figyelembe, hogy tovább sűrűsödik. Ha nem akarunk betonkeménységű grízt enni, elég folyós állapotban vegyük le a tűzről.