3 sajtos cukkinifasírt lenmagos-parmezános bundában
2014. augusztus 29. írta: orkat

3 sajtos cukkinifasírt lenmagos-parmezános bundában

Igen. már megint cukkini. Ha kellő változatossággal készítjük el, nem lehet ráunni erre a zöldségre. Ez most egy őrülten sajtos variáció a témára. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják - garantáltan húsmentes. Nagy előnye, hogy a 'bunda' miatt sokkal kevesebb olajat szív magába, mint 'meztelen' - lapcsánka, kremzli, macok, lepcsánk, görhöny, bandurák, lepcsánka, krumpliprósza, lapotya, gánica, cicedli, borzaska, cicege, bere, beré, lapótya, berhe, berét, cicere, krumplis fluta, avagy matutka társai.

blog (3).jpg

 

Hozzávalók:

kb. 50 dkg cukkini

1 tojás

4-5 evőkanál zsemlemorzsa

2 kövér gerezd fokhagyma

1 csapott teáskanál só

1 csapott mokkáskanál bors

15 dkg sajt (többféle)

A panírozáshoz+ sütéshez:

liszt, tojás. zsemlemorzsa, parmezán, lenmag

olaj

A cukkinit megmossuk, és héjával együtt - de lehet nélküle is - lereszeljük a reszelő kis lyukán, miután a magos belsejétől megszabadítottuk, majd sózzuk, és kb. fél órát, de legalább 20 percet pihentetjük. Közben lereszeljük a sajtokat, előkészülhetünk a panírozáshoz, ami abban különbözik a szokásostól, hogy a zsemlemorzsába reszelt parmezánt és lenmagot keverünk. Ha letelt a cukkini pihenő ideje, nyomkodjuk ki a felesleges levet, majd keverjük össze a hozzávalókkal. Érdemes a sajtot apránként adagolni, - én sok füstölt karavánt, kevesebb eidamit és még kevesebb parmezánt használtam -  hogy jól el tudjuk oszlatni. Ha mindezzel megvagyunk, jól formázható, de aránylag lágy masszát kell kapnunk. Ezután hozzáláthatunk a panírozáshoz. Vegyünk 1 evőkanálnyi mennyiséget a kezünkbe, formázzunk belőle korongot, majd forgassuk a lisztbe, tojásba, végül a sajtos-magos zsemlemorzsába. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Párolt rizs, vagy tejfölös mártogatós illik hozzá. Vagy akár mindkettő...

Tanács:

Érdemes legalább egy intenzív ízű sajtot használni, hogy igazán mennyei végeredmény szülessen. 

A lenmagot lehet helyettesíteni szezámmaggal, a sajtokat is saját szánk íze szerint válogathatjuk össze, csak egy a lényeg, ne spóroljunk vele!

Érdemes a kisült fasírtokat papírtörlőn lecsöpögtetni.

Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/07/sajtos-cukkinigolyok.html

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr256649149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása