Mini húsgombóc parmezánnal és spenóttal - levesbetétnek
2014. július 14. írta: orkat

Mini húsgombóc parmezánnal és spenóttal - levesbetétnek

A cukkiniszezon beköszöntével elhatároztam, hogy az eddigi rántott és rakott, esetenként töltött cukkini helyett, most levest fogok készíteni ebből az igen semleges ízű zöldségből. Pont emiatt valami különleges, karakteres levesbetétet képzeltem el hozzá. Íme a végeredmény:

minihusgomboc_parmezannalesspenottal.jpg

Mini húsgombóc parmezánnal és spenóttal

 

A hozzávalók az alábbi linken találhatók...

...és ami még kell hozzá:

5-6 nagyobb levél spenót (megmosva, kis olajon vagy vajon megfonnyasztva vagy akár nyersen is)

3 dkg parmezán sajt (reszelve)

 

A húst beleteszem a késes aprítóba, és pürésítem. Hozzáadom a tojást, és az összes hozzávalót; fűszereket, sajtot, spenótot, majd tovább keverem. Így edényt is spórolhatunk, és egészen biztosan jól elkeverednek a fűszerek. Míg a masszát készítjük, tegyünk fel egy lábosban vizet forrni, de természetesen szaggathatjuk egyből a levesünkbe is a gombócokat. Bevizezett kézzel vegyünk púpos kávéskanálnyi masszát a tenyerünkbe, és formázzunk belőle golyót, majd dobjuk a lobogó vízbe vagy levesbe. Kb. 5-10 percig főzzük.

cukkinileves_3.jpgCukkini krémlevesben

Tanács:

A gombócok nagyságát mi határozzuk meg, de vegyük figyelembe, hogy főzés közben kissé megduzzadnak. A nagyobbra szaggatott golyókat főzzük kicsit tovább.

Bármilyen lágy ízű leveshez illik.

Tettem már bele füstölt sajtot is, de abból kb. 5 dkg-ot. Lehet variálni a fűszerezéssel is. Bátran engedjük szabadjára a fantáziánkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr506495283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása