Szuper könnyű túrótorta
2013. július 12. írta: orkat

Szuper könnyű túrótorta

Túró és gyümölcs. Ebből csak jó sülhet ki. Semmi kétség. Ezt a tortát borzasztó egyszerű elkészíteni, és ráadásul nagyon finom. Könnyű, édes, gyümölcsös finomság. Egészséges édesség. De nem is szaporítom tovább a szót, íme, a recept:

 

Szuper könnyű túrótorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

50 dkg túró

3 db tojás

13 dkg vaj (nem margarin)

kb. 10 dkg cukor

1,5 marék búzadara

1 citrom

vaníliás cukor (vagy aroma)

Bele illetve rávalók ízlés szerint:

szeletelt mandula

mazsola

gyümölcs

vaníliás pudingpor

csokoládé

 

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Közben a 3 db tojás sárgájával összekeverjük a cukrot és a puha vajat, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és a kifacsart levét, a vaníliás cukrot vagy aromát, és a búzadarát. Verjük keményre a fehérjét, és lazán keverjük a masszához. Adjuk hozzá a választott belevalókat, és simítsuk sütőpapírral bélelt formába. Majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 percig. Hagyjuk a formában legalább langyosra hűlni, majd élvezzük a végeredményt!

 

Tanács:

Cukor helyett lehet édesítőt is használni – én 3 evőkanál steviát tettem bele. Ezért kevertem bele még egy fél csomag vaníliás pudingport, hogy nehogy túl folyékony legyen a massza.

A túrós masszához bátran keverjünk akármilyen idénygyümölcsöt – darabolva vagy reszelve, télidőben pedig dúsíthatjuk konzerv gyümölccsel és a levével is. (Jelen receptnél 2 érett őszibarackot tettem a süteménybe.)

Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert ha édesítővel dolgozunk, az egész torta csak 80 g szénhidrátot tartalmaz. Így egy szelet csak 10 g ch!!! Ha mégis cukorral készítenénk, az egész tortában 180 g, és egy szeletben kb. 22 g szénhidrát lesz.

blog_9.jpg

Köszönet kedves Anyatársamnak az alap receptért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr845402480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása