Túró és gyümölcs. Ebből csak jó sülhet ki. Semmi kétség. Ezt a tortát borzasztó egyszerű elkészíteni, és ráadásul nagyon finom. Könnyű, édes, gyümölcsös finomság. Egészséges édesség. De nem is szaporítom tovább a szót, íme, a recept:
Szuper könnyű túrótorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
50 dkg túró
3 db tojás
13 dkg vaj (nem margarin)
kb. 10 dkg cukor
1,5 marék búzadara
1 citrom
vaníliás cukor (vagy aroma)
Bele illetve rávalók ízlés szerint:
szeletelt mandula
mazsola
gyümölcs
vaníliás pudingpor
csokoládé
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Közben a 3 db tojás sárgájával összekeverjük a cukrot és a puha vajat, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és a kifacsart levét, a vaníliás cukrot vagy aromát, és a búzadarát. Verjük keményre a fehérjét, és lazán keverjük a masszához. Adjuk hozzá a választott belevalókat, és simítsuk sütőpapírral bélelt formába. Majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 percig. Hagyjuk a formában legalább langyosra hűlni, majd élvezzük a végeredményt!
Tanács:
Cukor helyett lehet édesítőt is használni – én 3 evőkanál steviát tettem bele. Ezért kevertem bele még egy fél csomag vaníliás pudingport, hogy nehogy túl folyékony legyen a massza.
A túrós masszához bátran keverjünk akármilyen idénygyümölcsöt – darabolva vagy reszelve, télidőben pedig dúsíthatjuk konzerv gyümölccsel és a levével is. (Jelen receptnél 2 érett őszibarackot tettem a süteménybe.)
Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert ha édesítővel dolgozunk, az egész torta csak 80 g szénhidrátot tartalmaz. Így egy szelet csak 10 g ch!!! Ha mégis cukorral készítenénk, az egész tortában 180 g, és egy szeletben kb. 22 g szénhidrát lesz.
Köszönet kedves Anyatársamnak az alap receptért!