Intenzív, füstölt ízek… Langyos, lágy tésztában… Egy pohár forró teával… Mennyei! Elkészíteni nagyon egyszerű, és összesen 30 perc alatt kész van. Váratlanul betoppanó vendégek? Hirtelen feltörő vágy valami finomság iránt? Ez a tökéletes recept!
Füstölt sajtos kolbászos muffin
Hozzávalók :
25 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
2 és fél teáskanál sütőpor
2 teáskanál sült krumpli/csirke fűszer só
5 dkg füstölt kolbász
5 dkg füstölt sajt
1 tojás
1 kis pohár joghurt
1,5 dl tej
0,8 dl napraforgó olaj
A muffin formát kivajazzuk, és félretesszük. A sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra, hőlégkeverésesnél 160°C-ra. A kolbászt és a sajtot apró kockákra vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd a kolbászt és a sajtot. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a joghurtot, a tejet meg az olajat. Ezt a lisztes keverékhez öntjük, és gyorsan összekeverjük. A muffin formákba töltjük a tésztát és 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve még 5 percig a formában pihentetjük, közben sajtot reszelhetünk rá, de ez el is maradhat. A formából kiemeljük, kicsit hagyjuk hűlni, és már langyosan ehetjük is.
Tanács:
Kolbász helyett tehetünk bele füstölt sonkát vagy pirított bacont is. A sajtot helyettesíthetjük főtt tojás kockákkal is.
A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a süteményünk.