Mexikói zöldséges rétes bolognai szószban
2013. március 07. írta: orkat

Mexikói zöldséges rétes bolognai szószban

Rétestészta. Sokáig idegenkedtem ettől a tésztafajtától. Száraz, elemeire hullik, nehéz vele dolgozni, könnyen szakad. De megváltozott a hozzáállásom, mikor először találkoztam ennek a receptnek az eredetijével. Ki akartam próbálni!!! Fantasztikus ötlet feldobni a zöldséges köretet egy kis bolognai íz világgal, és a frissen ropogós tésztabundával. Ezért belevágtam, és kicsit átformáltam a receptet. Higgyetek nekem, a végeredmény magáért beszél, és elkészíteni nem telik több időbe, mint 25-30 perc! (Külön köszönet illeti azt, aki feltalálta a hűtőpultban kapható előre elkészített réteslapot!)

 blog_2_1.jpg

Mexikói zöldséges rétes bolognai szósszal

 

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj

60 dkg zöldség (mirelit vagy apróra kockázott vegyes idény zöldség)

2 tasak KNORR Bolognai spagetti Rafinéria

2 csomag réteslap

1 tojás

zsemlemorzsa

 

Kevés olajon (2 evőkanál) megpároljuk a zöldséget. Hozzáadjuk a 2 csomag KNORR Bolognai spagetti Rafinériát, majd felöntjük 4 dl hideg vízzel, kevergetve felforraljuk, majd gyenge tűzön készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.  A réteslapokat vékonyan megkenjük olajjal, egymásra fektetünk belőle 3 lapot, majd az egyik hosszabb szélére 1-2 evőkanál zsemlemorzsát szórunk. A töltelék negyedét beletöltjük és feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a többi réteslappal is, így a végére 4 rúd lesz megtöltve. A rétesek tetejét megkenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük őket. Felszeleteljük, és frissen fogyasztjuk.

blog_1_1.jpg
Tanács:

Ha nem szeretnénk csupa zöldséges rétest enni, akkor lehet fele annyit tenni a töltelékbe, és 30 dkg darált hússal pótolnunk.

Ízlés szerint tehetünk hozzá 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát is. Virsli karikákat, vagy füstölt kolbász darabkákat is. Fel lehet dobni egy pár kocka sajttal is…

A konyharuha segítségével tekerjük föl a rétest (fogjuk meg a két szélét, és emeljük meg, hogy a rétes tekercselődni kezdjen, mint egy palacsinta).

Kisbabás anyukák úgy igazíthatják a tölteléket, hogy olyan zöldségek legyenek benne, amiket a gyerkőc is szeret. A szószban pedig semmi olyan összetevő nincs, amit ne ehetne 1 éves kor után! Szóval ideális időhiányban szenvedő és ötlettelen Anyatársaknak.

 blog_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr175121433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása