Sütni főzni jó
2013. február 06. írta: orkat

Sütni főzni jó

Kata konyhája - mindenkinek, aki szeret/ne sütni és főzni

Szóval... Az első bejegyzésem... Kezdetnek talán leírom, miért is döntöttem a blog írása mellett. Tulajdonképpen azért, hogy megoszthassam mindazt az örömöt, amit a konyhában való ténykedés okoz számomra. Bár a lakás majdnem legkisebb helységéről beszélünk, mégis nagy kedvvel töltöm ott időmet. A sütés-főzés megnyugtat, de ugyanakkor jóleső izgalommal is eltölt. Vajon fog-e ízleni mindenkinek? Mennyit 'csalhatok' az eredeti recepthez képest? Jobban fog sikerülni? Vagy tudom-e ugyanazt az ízvilágot sokadszorra is megalkotni? Ilyen és ehhez hasonló kérdések motiválnak mikor nekiállok egy étel elkészítésének. Alapjában véve szeretek kísérletezgetni, saját ízlésemnek megfelelően átalakítani az eredeti recepteket, és így máris magaménak érzem őket. Véleményem szerint főzni mindenki tud, csak akarat és elhatározás kérdése. Persze a jó ötlet sem árt. Egy-két konyhai fogás, trükk, ami megkönnyíti az alkotás folyamatát és a megelégedésre szolgáló végeredményt. Terveim között az szerepel, hogy nem csak recepteket osztanék meg a blogon belül, hanem adott recept buktatójára is felhívnám a figyelmet, hogy minél egyszerűbben el lehessen készíteni őket. Úgy érzem mindenképpen meg kell említenem, hogy a főzéshez való vonzódást genetikailag kódolták belém. Nagymamám és Édesapám révén már kezdettől a jóhoz szoktam. Irigykedve néztem és hallgattam egy-egy közös családi ebéd után az arcukon a büszkeséget, elégedettséget és a dicsérő szavakat, melyek szinte reflexszerűen hagyták el a száját annak, aki evett a főztjükből. Talán ezért is váratott oly sokáig az én kibontakozásom, hiszen rivalizálni értelmetlen lett volna Velük. De amióta saját családom és gyerekem is lett, úgy gondoltam, belevágok, és megpróbálok hasonló babérokra törni. Kicsit másként, kicsit talán egészségesebben, és egyenlőre csak a szűk családi kört megörvendeztetve. De ki tudja, mit hoz a jövő?

Bízom abban, hogy aki erre az oldalra rátalál, ugyanolyan lelkesen fog majd hozzá a leves megfőzéséhez, a pizzatészta meggyúrásához, a krumpli hámozásához, a dió megtöréséhez, a torta forma kivajazásához, a hús befűszerezéséhez, a muffin forma kibéleléséhez, a mártás kavargatásához, mint ahogy én teszem minden egyes alkalommal, ha kimegyek a konyhába. Talán itt, Kata konyhájában megtalálod azt, ami eddig hiányzott a receptekből, eddig látott szakácskönyvekből.

És akkor jöjjenek a várva várt receptek és tudnivalók...

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr805066190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsille Güni Eta 2013.02.08. 20:44:29

Hajrá!
Várom a recepteket!
süti beállítások módosítása